Fysiek Operatheater dat beweegt

opera theater amsterdam vimeo opera theater amsterdam facebook opera theater amsterdam youtube instagram

Geschiedenis

Opera Theater Amsterdam is opgericht door Charles Hens in 2012, vanuit de wens om met podiumkunst in het algemeen en opera in het bijzonder, een artistieke stem aan het maatschappelijke debat toe te voegen. Tijdens de voorstelling Wolven was Roswitha Bergmann de zakelijk leider, naast haar werk als artistiek leider bij Stichting WOLF. Omdat zij elkaar kenden van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (waar zij beiden zijn afgestudeerd als operazanger) en al jaren samenwerkten, besloten zij hun beide stichtingen samen te voegen tot OTA | Opera Theater Amsterdam. Eerder trad Hens op in voorstellingen van Bergmann en als zangers hebben ze gezamenlijk veel concerten gegeven, waaronder een bewerking van Tristan und Isolde in muziekgebouw aan ’t IJ tijdens een IJ-salon, met leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

‏Aan deze samenwerking is in juni 2017 een einde gekomen. Sindsdien Charles Hens bezig met het vormen van een nieuw bestuur en het opbouwen van een artistiek kernteam waarmee hij de plannen voor de komende jaren wil gaan realiseren.

OTA is onderdeel van Het Operagilde, een landelijk samenwerkings- en netwerkverband van alle Nederlandse operagezelschappen.